Pitkä nuoruus – viisaat valinnat –koulutuksessa heräsi humoristinen ja kiinnostava keskustelu

ViVa järjesti TAMKissa 26.4 torstaina ammattilaisille suunnatun koulutuksen Pitkä nuoruus – viisaat valinnat. Koulutukseen osallistui noin 45 nuorten parissa toimivaa ammattilaista sekä terveydenhuoltoalan ammattiin valmistuvia.

Koulutustilaisuudessa TAMKin terveyden edistämisen yliopettaja, tutkija FT Jouni Tuomi valaisi pitkän nuoruuden ilmiötä ja sen problemaattisuutta lisääntymisterveyden kannalta. Tamperelaisnuorille tehdyn asennekyselyn perusteella Tuomi on päätynyt siihen, että tamperelaiset nuoret ovat fiksuja! Lehtori, terveydenhoitaja ja kätilö TtM Elina Botha puolestaan kertoi innostavasti nuorten seksuaaliterveyden suojelusta ja siitä kuinka jokaisella nuorella on oikeus tehdä tietoisia valintoja oman terveytensä ylläpitämisen ja suojelun suhteen. Aihe viritti yleisön vilkkaaseen keskusteluun ja kommentointiin, mikä oli kiintoisaa kuunneltavaa. Lopuksi kätilötyön lehtori, THM, Anna-Mari Äimälä kertoi, että tämä koulutus on osa ViVa-hankkeen koulutusten sarjaa. Ammattilaisille suunnattu koulutustilaisuus ”Fysiologinen synnytys, suojelun arvoinen asia” on tulossa toukokuussa 2016.

ViVa-hankkeen yksi osatavoitteista on välittää uusinta tietoa hedelmällisyyden suojelusta sekä lisätä valtakunnallisesti nuorten tietoisuutta omista terveysvalinnoistaan. Myöhemmin hankkeessa tullaan julkaisemaan Pitkä nuoruus – viisaat valinnat -aiheesta tietoa, julkaisuja ja opetusmateriaalia nettisivustolla.

Minni Koivunen, ViVa koordinaattori

 

pitka nuoruus elina

Elina Botha kertomassa nuorten seksuaaliterveyden suojelusta TAMKissa.