ViVa pilotoi Ajatuksiani synnytyksestä -kyselyn Taysin nettisivujen kautta

ViVa-hankkeen yhtenä tarkoituksena on hyvän synnytyksen edistäminen. Hankkeessa on nyt kehitetty sähköinen kysely, jota synnyttävät perheet voivat hyödyntää valmistautuessa synnytykseen. Sen nimi on ”Ajatuksiani synnytyksestä” ja se löytyy Taysin Synnytys-nettisivuilta. Kysymykset ohjaavat miettimään omia arvoja ja ajatuksia synnytyksen suhteen sekä tuomaan esiin sellaisia asioita, mitä ei ehkä ole tullut ajatelleeksi. Miten raskaana oleva ja hänen tukihenkilönsä toivovat, että synnytyskätilö voi auttaa ja tukea synnytyksessä juuri heille sopivin keinoin? Perheet voivat pohtia näitä asioita jo kotona ja ottaa täytetyn kyselyn mukaansa kun tulevat synnyttämään. Kyselyä voi täyttää myös yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Toivomme, että täytetty kysely palvelisi myös muistin tukena, kun perhe keskustelee synnytyskätilön kanssa toiveistaan tullessaan synnyttämään.

“Synnytys on aina yllätyksellinen. Et voi suunnitella sitä etukäteen, mutta ajatella voit.”

Anne Kalvas, kätilö, Naistentautien ja synnytysten vastuuyksikön ylihoitaja

tays_rgb_300dpi