ViVa järjestää “Fysiologinen synnytys, suojelun arvoinen asia” -koulutuksen ammattilaisille 24.5

ViVan projektitiimi järjestää koulutustilaisuuden “Fysiologinen synnytys, suojelun arvoinen asia” 24.5.2016 klo 13-16 Tampereen ammattikorkeakoulussa, Kuntokatu 4 auditoriossa. Tämä koulutus on suunnattu ammattilaisille: terveydenhoitajille, kätilöille ja lääkäreille sekä erityisesti niille henkilöille, jotka toimivat raskautta suunnittelevien perheiden kanssa. Asiantuntijoina tilaisuudessa luennoivat kätilö, terveydenhoitaja (YAMK), oh Sanna-Kaisa Kukko Taysista sekä yliopettajat TtT Paula Stenfors ja FT Jouni Tuomi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Tarjolla on uusinta tietoa normaalista fysiologisesta synnytyksestä ja tuoreita tuloksia ViVa hankkeen pilotoimista kahdesta sähköisestä palvelusta raskaana oleville naisille ja perheille. Kysy kätilöltä –sivusto saavutti yli 30 000 asiakasta pian palvelun alettua. Luennoitsijat toivovat vilkasta keskustelua ja kysymyksiä aiheesta. Tämä on tilaisuus, jossa ammattilaiset voivat päivittää tietojaan siitä mitä tietoa kaivataan.

ViVa-hankkeen yhtenä tavoitteena on lisätä normaalisynnytyksien osuutta synnytyksistä ja taittaa synnytysten medikalisoituminen, mikä on nostettu esiin myös uusimmassa Seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelmassa. Erityisesti hankkeessa kehitetään latenssivaiheen hyvää hoitoa.  ViVa-hankkeen alkukartoituksissa on tullut esille, että naiset tulevat usein hatarilla tiedoilla synnyttämään. Hankkeen tavoitteena on lisätä oikeaa tietoa normaalista synnytyksestä. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Terveyden edistämisen määrärahasta.

Esite Fysiologinen synnytys, suojelun arvoinen asia -koulutuksesta
ovumia_koulutus_4

ViVa-hankkeen aiemmin järjestämä “Hedelmällisyyden suojelu ja hoito” -koulutustilaisuus ammattilaisille keräsi noin 200 kuulijaa yhteen.